Rondleidingen in Beesel

Op zondag 5 juni 2016 wordt in Beesel onder de titel ‘Het begon als kermisattractie’ weer de Drakendorproute gewandeld, waarbij de gids de historie van het Beeselse drakenspel verhaalt.

In deze circa 2 uur durende wandeling volgen we de historische route van de zegetocht. We vertellen op de Vismarkt over het ontstaan van de legende van Sint Joris en de draak, het oude spel dat door het Beeselse schutgilde daar tot 1864 werd opgevoerd en over het eerste grote openluchtspektakel in 1883. We bezoeken de speelterreinen waar het zevenjaarlijkse spel zich grotendeels afspeelde, en verhalen tijdens de wandeling vele leuke en opmerkelijke anekdotes uit de draakstekersjaren. We beëindigen onze rondleiding op de markt bij de portretten van twee heren, die in 1883 het Beeselse draaksteken nieuw leven inbliezen.

De wandeling start om 13.00 uur vanaf terras De Maashof. Als u mee wilt lopen dient u op tijd aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn € 3,00 p.p.; kinderen tot 13 jaar lopen gratis mee. Buiten deze themawandelingen kunt u natuurlijk ook andere wandelingen reserveren. Verder kunt u de Dorpsgidsen Beesel ook op Facebook volgen.