Nieuws

Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel13/12/2022 @ 21:32
(foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel23/11/2022 @ 20:08
Op zondag 13 november werden 44 leden van Buurtvereniging De Mortel, verdeeld over twee groepen, rondgeleid op de Drakendorproute. Deze route vertelt de historie van het draaksteken in Beesel. Aan de hand van diverse foto's en het bezoeken van diverse plekken, waar het draaksteken plaatsvond, kregen de deelnemers een uitstekende indruk van dit folkloristisch gebeuren. (foto: Wilbert Simons)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel30/10/2022 @ 20:13
De laatste dagen van oktober zijn uitzonderlijk warm: liefst 25 graden bij weinig wind en een strakblauwe lucht. Ideaal weer om er nog even van te genieten.
In het Haselt ligt een paar hectare groot veld met bloeiende afrikaantjes te schitteren in de zon. Echt een genot voor het oog.
En na een stevige wandeling ter afsluiting in Rijkel een lekkere kop koffie met vers gebakken vlaai. Wat wil een mens nog meer... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel06/10/2022 @ 19:49
Na heel wat werk en verplaatsing of aanvoer van zand ligt de nieuwe dijk er bijzonder fraai bij. Deze dijk is bijna twee meter hoger dan zijn voorganger, en het moet gezegd: het uitzicht op de Maas is veel mooier dan voorheen. Nu maar hopen dat de Maas netjes binnen de dijk oftewel het winterbed blijft... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel08/08/2022 @ 15:28
Al die strepen in de lucht vanmorgen boven Beesel, afkomstig van tientallen vliegtuigbewegingen. Mensen komen of mensen gaan waarschijnlijk lekker met het vliegtuig op vakantie. Is prima, maar voor een echt vakantiegevoel hoef je vaak niet ver te gaan. Beesel en omgeving is ook mooi... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel10/07/2022 @ 15:06
Altijd al iets willen weten over de rijke historie van Beesel? De Beeselse dorpsgidsen vertellen u graag het een en ander over het karakteristieke centrum met zijn diverse rijks- en gemeentelijke monumenten, afbeeldingen gerelateerd aan het folkloristische draaksteken en de vele keramische kunstwerken die rond de markt werden herplaatst. Kijkt u daarvoor eens op onze website www.rondleidingeninbeesel.nl voor de vele mogelijkheden. Enthousiast geworden? Dan kunt u op onze website ook het aanvraagformulier voor een rondleiding invullen...

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte: klik hier!