Nieuws

Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel20/06/2022 @ 22:20
Maandag 20 juni was het dan zo ver: de bekendmaking van de winnaar van de Open Monumenten Klassendagen 2022. Op de 3e plaats eindigde groep 3 van BS De Meander uit Offenbeek; 2e werd groep 4 van BS Het Spick uit Beesel; en 1e werd groep 3 van BS Het Spick uit Beesel. Zij wonnen tevens de Gemeente Beesel Wisseltrofee en zo te zien zijn ze er dolblij mee... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel19/06/2022 @ 16:26
Eindelijk is het dan zo ver: Beesel heeft een eigen museum en wel in het oude raadhuis aan de Markt. De Stichting Museum Beesel, die al langer ijverde voor een eigen expositieruimte, is in haar nopjes met deze locatie waarin diverse verenigingen en stichtingen in afwisseling kunnen exposeren. De Stichting Beesels Keramisch Erfgoed bijt de spits af met een historisch overzicht van keramiek dat bij St. Joris en Loré werd geproduceerd. Het museum is vrij toegankelijk op zaterdag- en zondagmiddag en beslist de moeite waard om eens te bezoeken... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel15/06/2022 @ 11:59
Wandelend door 't Geitesjtraotje oftewel de Beekstraat loop je langs een prachtig veld met wilde bloemen. Korenbloemen, klaprozen, wilde margrieten, paarse klaver: noem maar op, het staat er allemaal in volle bloei. Denk daarbij aan het liedje "Veldboeket" van Thei en Marij en wat wil je dan nog meer... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel24/05/2022 @ 15:31
Op 23 en 24 mei waren de Open Monumenten Klassendagen voor de hoogste klassen van de basisscholen in de gemeente Beesel. Bijna 100 kinderen met begeleiding kregen, verdeeld over 7 groepen, in het kerkdorp Beesel een korte rondleiding, waarbij goed geluisterd moest worden naar de verhaaltjes van de dorpsgids. De notities die ze hierbij maakten konden wellicht het antwoord zijn op de vragenlijst, die na afloop moest worden ingevuld. De groep met de hoogste gemiddelde score wint namelijk de Gemeente Beesel Wisseltrofee. (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel15/05/2022 @ 12:38
Op zaterdag 14 mei werden een viertal groepen van de Stichting Kruisen en Kapellen Limburg door de dorpsgidsen rondgeleid in het centrum van Beesel met tevens een kort bezoek aan het oude kerkhof in Ouddorp. Het weer speelde fantastisch mee en de bijna 70 aanwezige leden van de stichting waren zeer enthousiast over al het moois en de bijzondere verhalen.
Ook interesse: bezoek eens onze website www.rondleidingeninbeesel.nl voor de mogelijkheden... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel22/04/2022 @ 19:34
RONDLEIDINGEN OP ZONDAG 1 MEI en ZATERDAG 7 MEI 2022.
Wat weet u van Beesel? Bent u bekend met de historie van Beesel? Weet u iets over de folklore van Beesel zoals het draaksteken? Of culturele zaken zoals keramiek van Sint Joris? Mogelijk wel of globaal, maar het kan ook zijn dat u er nog vrijwel niets van weet. Zeker als u nieuwkomer bent in het dorp of onze gemeente.
Dan is er nu een mooie gelegenheid om iets hierover te weten te komen. De Beeselse dorpsgidsen organiseren namelijk op zondag 1 mei en op zaterdag 7 mei twee rondleidingen, waarin allerlei heemkundige facetten van Beesel aan bod komen. De rondleidingen starten telkens om 14.00 uur op de markt in Beesel en duren ca. 2 uur.
Heeft u interesse om mee te lopen, stuur dan een mailtje naar fransgjgeerlings@versatel.nl en geef het aantal personen door. De kosten bedragen € 2,50 per persoon, te voldoen bij de start aan de gids. Kinderen tot 13 jaar lopen gratis mee. Graag zien we u op een van deze dagen...
(foto: Frans Geerlings)

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte: klik hier!