Nieuws

Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel30/05/2021 @ 13:21
Door de corona-pandemie konden en mochten we geruime tijd geen rondleidingen verzorgen. Maar als alles goed gaat kan er vanaf 1 juli met inachtneming van de dan geldende regels weer met groepen gewandeld worden. Dus is er interesse om met familie, vrienden of iets dergelijks een paar uur onder leiding van een dorpsgids te wandelen en het een en ander te weten komen over de rijke historie van Beesel drakendorp, kijk dan eens op onze website www.rondleidingeninbeesel.nl. Daar vind u alle informatie over de rondleidingen en de kosten en kunt u op het aanvraagformulier de datum en tijdstip reserveren. Wij als dorpsgidsen staan weer voor u klaar... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel10/05/2021 @ 9:02
Zondag was het dan eindelijk zo ver: na een paar frisse dagen nu een heerlijk zonnetje met 27 graden op de thermometer. Echt terrasjesweer. En dat was goed te zien en natuurlijk een mooie opsteker voor de horeca. Het begin is gemaakt; dit smaakt naar meer... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel28/04/2021 @ 7:17
Effe gezellig met de kids er op uit. Versierd met een oranje zonnebril, boa en hoedje naar de markt, waar de SJAB het e.e.a. voor de jeugd organiseerde. En dat alles met een stralend voorjaarszonnetje. Het was Koningsdag, maar voor sommigen misschien ook wel al een beetje Bevrijdingsdag... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel26/04/2021 @ 10:30
Heel voorzichtig gaan we weer terug naar het "vertrouwde normaal". De covid-19 pandemie krijgen we langzaam onder controle, waardoor weer wat versoepelingen mogelijk worden. Zo ook bij de horeca, waar de terrassen weer enkele uren per dag open mogen. Heerlijk om te zien dat de parasols alweer zijn geplaatst op de oude en de nieuwe markt. Nu nog het overige terrasmeubilair en dan kunnen we vanaf woensdag weer lekker op het terras genieten van een kop koffie of een koel glas bier. Eindelijk... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel26/03/2021 @ 21:04
Al wandelend in de Walsberg valt op dat de laatste jaren door diverse stormen veel bomen het loodje hebben gelegd. De bomen en takken laat men tegenwoordig liggen. Schijnt goed te zijn voor de vele kleine dieren en insecten die zich er in of er onder verschuilen. Maar de vele dorre takken worden ook door de aldaar spelende jeugd vaak gebruikt om er hutjes van te bouwen. Dus ondanks de kaalslag toch voldoende leven in het bos... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel21/02/2021 @ 14:48
Wat een verschil met een week geleden: van -15 graden naar +18 graden! Een strak blauwe hemel, bijna windstil en een lekker zonnetje zorgen er voor dat de mensen er weer op uit gaan. Helaas is de horeca nog gesloten en dus geen terrasje mogelijk, maar "koffie to go" met een stuk vlaai is al een heerlijk begin. Hopelijk gaat het vanaf nu al meer de goede kant op... (foto's: Frans Geerlings)

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte: klik hier!