Nieuws

Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel22/09/2021 @ 19:10
In vervolg op een eerdere serie foto's, gemaakt tijdens diverse wandelingen in corona-tijd, weer wat sfeerplaatjes van het mooie Beesel. (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel25/08/2021 @ 20:12
De wedergeboorte en teloorgang van keramische kunst in Beesel. Zo kunnen we het beste de twee foto's beschrijven. Op de eerste foto de herplaatsing van een drieluik op het Kerkplein, in 1960 gemaakt in het atelier van Loré door Joep Thissen voor een school in Roermond. Op de tweede foto de "Keramische appel in vier partjes", gemaakt in 1986 door Ton Simons in eigen atelier, en geplaatst op de Kroetpers ter herinnering aan de voormalige stroopfabriek. Jammer genoeg zijn twee partjes van deze appel enkele weken geleden er vanaf gereden en is het nog maar de vraag of het beschadigde kunstwerk te herstellen valt... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel16/08/2021 @ 9:44
Doordat corona ons al geruime tijd in zijn greep heeft, waardoor veel niet of nauwelijks mogelijk was, werd er toch veel gewandeld in en rond het dorp. Op bijgaande foto's al wat sfeerplaatjes, gemaakt tijdens diverse wandelingen. De komende tijd volgen er nog meer... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel01/08/2021 @ 12:10
Binnenkort starten we weer met een opleiding tot dorpsgids in Beesel. Heb je interesse, meld je dan eens aan voor een vrijblijvend gesprek. Stuur een mail naar fransgjgeerlings@versatel.nl en wie weet ben je straks wel onze nieuwe collega...
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel18/07/2021 @ 14:08
Alhoewel het Maaswaterpeil en de druk op de dijk onveranderd hoog blijft, mogen de geëvacueerde inwoners stil aan weer terug naar hun woningen (zie foto). Morgen moet het Maaswater weer gaan zakken, dus tot die tijd blijft het ietwat spannend wat de verzadigde dijk en eventueel het kwelwater achter de dijk nog doet... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel17/07/2021 @ 11:41
Gisteravond en vannacht steeg het Maaswater tot aan de rand van de dijk en moest er in allerijl in Rijkel alsook in Ouddorp nog wat met zandzakken worden opgehoogd. Zaterdag in de loop van de middag bereikt het Maaswater in Beesel haar hoogste stand. Hier en daar echter begint de druk van het water op de verzadigde dijk in te werken en sijpelt al wat water erdoor. Maar hopelijk houdt ze stand en blijft het water buiten het dorp. Je proeft gewoon de gespannen sfeer bij de Beeselnaren... (foto's: Frans Geerlings)

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte: klik hier!