Nieuws

Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel08/08/2022 @ 15:28
Al die strepen in de lucht vanmorgen boven Beesel, afkomstig van tientallen vliegtuigbewegingen. Mensen komen of mensen gaan waarschijnlijk lekker met het vliegtuig op vakantie. Is prima, maar voor een echt vakantiegevoel hoef je vaak niet ver te gaan. Beesel en omgeving is ook mooi... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel10/07/2022 @ 15:06
Altijd al iets willen weten over de rijke historie van Beesel? De Beeselse dorpsgidsen vertellen u graag het een en ander over het karakteristieke centrum met zijn diverse rijks- en gemeentelijke monumenten, afbeeldingen gerelateerd aan het folkloristische draaksteken en de vele keramische kunstwerken die rond de markt werden herplaatst. Kijkt u daarvoor eens op onze website www.rondleidingeninbeesel.nl voor de vele mogelijkheden. Enthousiast geworden? Dan kunt u op onze website ook het aanvraagformulier voor een rondleiding invullen...
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel20/06/2022 @ 22:20
Maandag 20 juni was het dan zo ver: de bekendmaking van de winnaar van de Open Monumenten Klassendagen 2022. Op de 3e plaats eindigde groep 3 van BS De Meander uit Offenbeek; 2e werd groep 4 van BS Het Spick uit Beesel; en 1e werd groep 3 van BS Het Spick uit Beesel. Zij wonnen tevens de Gemeente Beesel Wisseltrofee en zo te zien zijn ze er dolblij mee... (foto: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel19/06/2022 @ 16:26
Eindelijk is het dan zo ver: Beesel heeft een eigen museum en wel in het oude raadhuis aan de Markt. De Stichting Museum Beesel, die al langer ijverde voor een eigen expositieruimte, is in haar nopjes met deze locatie waarin diverse verenigingen en stichtingen in afwisseling kunnen exposeren. De Stichting Beesels Keramisch Erfgoed bijt de spits af met een historisch overzicht van keramiek dat bij St. Joris en Loré werd geproduceerd. Het museum is vrij toegankelijk op zaterdag- en zondagmiddag en beslist de moeite waard om eens te bezoeken... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel15/06/2022 @ 11:59
Wandelend door 't Geitesjtraotje oftewel de Beekstraat loop je langs een prachtig veld met wilde bloemen. Korenbloemen, klaprozen, wilde margrieten, paarse klaver: noem maar op, het staat er allemaal in volle bloei. Denk daarbij aan het liedje "Veldboeket" van Thei en Marij en wat wil je dan nog meer... (foto's: Frans Geerlings)
Dorpsgidsen Beesel
Dorpsgidsen Beesel24/05/2022 @ 15:31
Op 23 en 24 mei waren de Open Monumenten Klassendagen voor de hoogste klassen van de basisscholen in de gemeente Beesel. Bijna 100 kinderen met begeleiding kregen, verdeeld over 7 groepen, in het kerkdorp Beesel een korte rondleiding, waarbij goed geluisterd moest worden naar de verhaaltjes van de dorpsgids. De notities die ze hierbij maakten konden wellicht het antwoord zijn op de vragenlijst, die na afloop moest worden ingevuld. De groep met de hoogste gemiddelde score wint namelijk de Gemeente Beesel Wisseltrofee. (foto's: Frans Geerlings)

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte: klik hier!