Op zondag 25 oktober 2015 wordt in Beesel onder de titel “Het is gebeurd voor onze tijden” de Drakendorproute gewandeld, waarbij de gids de historie van het Beeselse drakenspel verhaalt.

In deze circa 2 uur durende wandeling volgen we de historische route van de zegetocht. We vertellen op de Vismarkt over het ontstaan van de legende van Sint Joris en de draak, het oude spel dat door het Beeselse schutgilde daar tot 1864 werd opgevoerd en over het eerste grote openluchtspektakel in 1883. We bezoeken de speelterreinen waar het zevenjaarlijkse spel zich grotendeels afspeelde en verhalen tijdens de wandeling vele leuke en opmerkelijke anekdotes uit de draakstekersjaren. We beëindigen de rondleiding op de markt bij de portretten van twee heren, die in 1883 het Beeselse draaksteken nieuw leven inbliezen.

De wandeling start om 13.00 uur vanaf café Maashof (Ouddorp 14). Als u mee wilt lopen dient u op tijd aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn € 3,00 p.p.; kinderen tot 13 jaar lopen gratis mee. Liever een andere rondleiding lopen? Bekijk hier welke themawandelingen u nog meer kunt lopen.