Op zondag 23 oktober 2016 sluiten we het wandelseizoen ‘af’ met de rondleiding Schoolt-Rijkelroute; een prachtige natuurwandeling in de herfst.

Tijdens deze wandeling trekken we door het unieke natuurgebied de Schoolt naar de buurtschap Rijkel. Vandaar vervolgen we de wandeling langs de Swalm en de Maas naar de buurtschap Ouddorp. Op een aantal plekken wordt interessante historische informatie gegeven. Zo bezoeken we onder andere vijver de Mortel (een oude leemkuil) en vertellen we over het Huurvaarderspad, waarvan nog unieke restanten te zien zijn. Op de Aoleberg worden loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog bekeken en via de Rijkelse Bemden (een grote waterplas die ontstaan is door grindwinning), langs molen De Grauwe Beer en langs het oude kerkhof in Ouddorp wandelen we weer terug naar het vertrekpunt.

Wilt u meelopen met deze wandeling? Kom dan op zondag 23 oktober om 13.00 uur naar de Markt in Beesel. De kosten bedragen € 3,- per persoon; kinderen onder de 13 jaar lopen gratis mee. Reserveren is niet nodig, u kunt zich bij de dorpsgids ter plekke aanmelden. Neem voor meer informatie contact met ons op.