2023-2024

2023

2023 is weer een redelijk succesvol jaar geworden. Liefst 462 personen, verdeeld over 35 groepen, werden door de Beeselse dorpsgidsen rondgeleid.

Op zondag 30 april hadden de dorpsgidsen met hun partner weer eens een educatief dagje uit, ditmaal naar het aan de overkant van de Maas gelegen Kessel. Hier werd onder leiding van een gids kasteel De Keverberg van binnen en buiten bekeken. Na afloop werd er nog wat gezellig geborreld. Het uitje werd afgesloten met een heerlijk diner in café Baron Frits.

Op 1 juni bestond de Werkgroep Dorpsgidsen Beesel 20 jaar. In dit tijdsbestek werden zo’n 10.000 personen door het Drakendörp rondgeleid op diverse themaroutes.

Op vrijdag 11 augustus hebben de Beeselse dorpsgidsen onder een stralend zonnetje afgevaardigden van de gemeente Beesel en de drakensteden Grez-Doiceau (België), Monçao (Portugal) en Montblanc (Spanje) op de drakendorproute mogen rondleiden. Liefst 53 personen kregen, verdeeld over twee groepen, in de Engelse taal de historie van het Beeselse drakenspel uitgelegd. De rondleiding werd afgesloten op het speelterrein en met een bezoek aan het museum.

Zaterdag 9 september werd in het kerkdorp Beesel de Open Monumentendag van de Gemeente Beesel georganiseerd. De tropische temperatuur van ruim 31 graden was er mogelijk debet aan dat de opkomst niet al te groot was, maar die er wel waren hebben genoten van het aanbod. De Beeselse dorpsgidsen hadden twee korte routes uitgezet, een rondom de Vismarkt met bezoek aan diverse panden, en een op het oude kerkhof.

Na bijna 17 jaar het penningmeesterschap te hebben beheerd van de Werkgroep Dorpsgidsen Beesel gaf Inge Simons op 18 oktober te kennen hiermee om familiaire redenen te willen stoppen. Als dank voor haar accurate werk kreeg zij namens alle gidsen een bloemetje aangereikt. Het penningmeesterschap wordt overgenomen door Henk Lommerse.