2005-2006

2005

In april 2005 worden folders aangemaakt en verspreid over de VVV’s, de campings en de horeca in de omgeving. Doel hiervan is om meer mensen buiten de directe omgeving te informeren over de rondleidingen in Beesel.

Ook verschijnen er posters voor de themarondleidingen in september en oktober. Daarnaast worden tijdens de Open Monumentendag op 11 september veel bezoekers door de gidsen rondgeleid op het oude kerkhof en in en rond de parochiekerk.

Naast de standaardroute, de centrumroute, de onderwijs-kunst-cultuur-route en de drakendorproute worden in 2005 ook de ouddorproute en de kerkenroute gelopen.

In 2005 worden in totaal 524 personen, verdeeld over 41 groepen, rondgeleid.


2006

Begin 2006 ontstaan plannen om de Werkgroep Dorpsgidsen autonomer te laten werken. Bert Berkx wordt als PR-man aangetrokken om de Beeselse rondleidingen mee te promoten. Ook worden vanaf mei gesprekken gevoerd met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal voor een eventuele overstap, omdat daar meer historische kennis en de nodige heemkundige back-up ter ondersteuning van de dorpsgidsen/rondleidingen zit.

In mei wordt ook het tweede informatiebord t.b.v. de rondleidingen geplaatst. Dit bord, met daarop aangegeven de oude dorpskern van Beesel in 1781, wordt op de Vismarkt in Ouddorp geplaatst. In augustus wordt ‘proef gedraaid’ met vier vakantierondleidingen op de dinsdagavond, specifiek gericht op de vele toeristen die in de omgeving op de campings en vakantieparken verblijven.

Tijdens de Open Monumentendag op 10 september worden vele tientallen bezoekers door de gidsen rondgeleid in een korte monumentenroute door het centrum van Beesel. In 2006 worden in totaal 454 personen, verdeeld over 36 groepen, rondgeleid.